Din babys motorik

Allerede fra børn er helt små, har de behov for hjælp til at udvikle sig motorisk. Det gør du ved at udfordre dem i deres motoriske evner bl.a. gennem leg, bevægelse og gymnastik. Små børn har behov for motorisk udfordring for at kunne udvikle evnen til at rulle, kravle, rejse sig, holde om ting og senere at gå.

Fra 8 ugers alderen

Spædbørn kan af gode grunde ikke lege, men de har stadig et behov for at blive stimuleret motorisk. Det kan du gøre ved f.eks. at:

 • Lave krydsbevægelser med arme og ben: før venstre arm og højre ben imod hinanden – og omvendt.
 • Rulle fra side til side: læg din baby på et blødt underlag f.eks. sofaen eller sengen. Rul forsigtigt din baby et par gange den ene vej og et par gange den anden vej.
 • Cykle med benene både forlæns og baglæns
 • Klappe med hænderne

Fra 12 ugers alderen

Når barnet bliver lidt ældre og har bedre styr på at holde hovedet selv, er mulighederne for leg og tumlen mange. Her får du lidt ideer:

 • Hjælp din baby op i siddende stilling ved forsigtig at trække, når han holder i dine fingre.
 • Hold godt fast omkring hofterne og vend din baby på hovedet. Gerne hver dag.
 • Hold din baby ind til dig og snur rundt. Først én gang den ene vej og bagefter den anden vej. Efter nogle gange kan I snurre flere gange rundt efter hinanden.
 • Flyt spændende legetøj fra side til side og op og ned, så din baby følger det med øjnene og rækker ud efter det med hænderne.
 • Leg titte-bøh.
 • Sanglege f.eks. Lille Peter edderkop, Klappekage og Hjulene på bussen.

Hjælp dit barn til motorisk udvikling

Inden for især de første to leveår, udvikler barnet sig rigtig meget motorisk på ganske kort tid. Udviklingen bliver nemmere og mere overkommelig for barnet, hvis det modtager den rette stimuli og gode muligheder for at tumle og bevæge sig. Det vil lønne sig, da barnet vil få nemmere ved at lære nye færdigheder. Hos Pixizoo kan du købe alt mellem himmel og jord, der kan bruges til motorikudviklingen. Du kan gøre brug af en Pixizoo rabatkode og spare penge på de mange gode BabyFryd tilbud.

Hvorfor du bør lave ingenting med dine børn

Det er fredag eftermiddag. Du har endelig fri fra arbejde og kaster dig op på cyklen for at suse afsted til vuggestuen efter junior og måske videre i SFO’en efter storesøster. På vejen hjem skal I lige nå i Netto og handle ind til aftensmaden, og så skal I ellers hjem og kokkerere, inden det er spisetid og derefter sengetid. Men SÅ er det også weekend, og I skal rigtig hygge jer. I skal besøge bedstemor, en tur i legeland, storesøster har en legeaftale, så du tager lillebror med en tur i skoven. Måske kommer farmor forbi til lidt leg og hygge efterfølgende. Når det er weekend, handler det nemlig om at lave alt det, man ikke når i hverdagen – eller gør det?

Børn har brug for at slappe af

Du booker helt sikkert weekenderne op med skønne og dejlige ting med de bedste intentioner. Det gør de fleste forældre. Sandheden er dog, at det ikke altid er det bedste for børnene. I hverdagene er der fart på. De fleste børn er afsted, hvad der svarer til minimum en 37 timers arbejdsuge i institution, skole og pasningsordning. Der skal handles ind og laves mad, og måske skal I have gæster eller på besøg i nogle af hverdagene, så tiden til afslapning er meget trang. Derfor er det ekstra vigtigt at skrue ned for tempoet og give plads til at slappe af, når I når weekenden. Børnene har om nogen brug for at geare ned og nyde en stille søndag i nattøj.

Alt med måde

Dermed ikke sagt, at det er helt forbudt at lave planer i weekenden. Selvfølgelig ikke. Det handler i høj grad om prioritering. Der skal OGSÅ være plads til at slappe af. Plads til at lege i sandkassen i haven. Plads til at bage boller, at se en god film eller at lege med yndlingsdukkerne – så længe lysten er der. Eller at spille et spil med mor og far, hvor alle har tid og lyst til at være med. Der kan altså sagtens være plads til at besøge bedstemor den ene weekend og tage en tur i legeland den anden. Men sørg for ikke at presse for mange aktiviteter ind på for kort tid. Det giver trætte og overstimulerede børn, der ikke når at lade batterierne op til den kommende uge. Netop at lade op er lige så vigtigt – hvis ikke endnu vigtigere – for børnene, som det er for de voksne.

Find legetøj og spil til gode priser med en Lekmer rabatkode eller en Kids World rabatkode og prioriter tiden sammen derhjemme.

Lego Friends. Fjolle tænder spil eller Scrabble Junior? Familiehygge

LEGO Friends bestilling fra BR med posten dagen efter, det sammen med det sjove tandspil og Scabble Junior fra Toys R us. Året rundt er det skønt at sætte sig sammen som en familie – enten om en gang legobyg som fx skisportstedets skilift fra LEGO som giver anledning til både at tale om skiferie, sne og sjov samt udfordre de kreative byggeevner. Er i mere til et rigtigt brætspil, prøvede vi det nye brætspil hvor man tager en plastik ring i munden og skal gætte hvad hinanden siger. Den var der dog mange som synes var lidt for ulækkert  da de ikke ville bruge hinandens.  Et spil som vi fik rigitg meget tid til at gå med er Scrabble Junior, hvor  den ene del af spillet er ti lfor- skolebørn og den anden side fungerer som det almindelige Scrabble.  Super sjovt!

 

Hvornår er det passende for et barn at få et mobilabonnement

 

Det virker efterhånden som om, at børnene er yngre og yngre, når de får deres første mobiltelefon og mobilabonnement. Men hvornår er det i virkelig passende at give sit barn et mobilabonnement? Læs mere nedenfor, hvis du selv går med disse overvejelser.

Overvejelser i forbindelse med børn og mobilabonnement

Der er flere overvejelser, man kan gøre sig, når man skal afgøre, om det er på tide at give sit barn et mobilabonnement. Der er dels hele det praktiske aspekt, der gør det muligt for jer at kommunikere, når du selv eller dit barn er uden for hjemmet. Det giver en form for tryghed hos begge parter, at man kan få fat i hinanden hele tiden. Derudover er det også praktisk, at man kan kommunikere, hvis man, for eksempel, er blevet forsinket eller af andre årsager har behov for at komme i kontakt med hinanden.

En mobiltelefon med et mobilabonnement har mange funktioner. Men den er især praktisk, hvis du har brug for at komme i kontakt med dit barn, hvis dit barn vil i kontakt med dig eller til at skrive korte beskeder til hinanden. Det kunne for eksempel være, hvor dit barn leget henne, eller om han/hun kommer hjem til mad.

Derudover er der hele det sociale aspekt i det med mobiltelefoner og mobilabonnement. En mobiltelefon kan være en social ting, der bliver nødvendig for, at dit barn kan integrere sig med sine venner. Hvis alle andre i klassen har mobiltelefoner, foregår kontakten hyppigere per sms, hvorfor det netop kan blive både et praktisk og socialt behov i forbindelse med vennerne.

Så der er dels den større frihed i, at man kan komme i kontakt med sit barn hele tiden. Men det sociale aspekt i forbindelse med vennerne er også en væsentlig faktor for hvornår det bliver aktuelt at give sit barn et mobilabonnement.

Mobilabonnement til børn

Er tiden kommet, hvor du leder efter et mobilabonnement til dit barn? Så står TELMORE klar til at hjælpe med TELMORE Basis, der er et ideelt mobilabonnement til børn. Det passer til et lille forbrug, og så har du samtidig mulighed for at lægge nogle begrænsninger på abonnement, så du kan bestemme, hvor meget dit barn må tale for.

Gratis sommeraktiviteter for hele familien

Gratis sommer sjov behøver ikke at være noget ekstraordinært. Lad os se i øjnene, hvis det er gratis er det nok også ganske simpelt. Børn har normalt ikke noget imod noget, hvis det er noget ud af den samme gamle rutine, og de er generelt meget nemmere at tilfredsstille end voksne, når det kommer til den slags.

Hvad der imidlertid virkelig gør disse aktiviteter sjove for børnene er forældrenes deltagelse. Arbejdende forældre har brug for masser af daglige sommeraktiviteter for at holde børnene optaget, mens de arbejder. Men du ved hvad de siger om alt arbejde og intet spil. Og børn begynder at kede sig efter for lang tid i deres eget selskab, så det er bare med at komme på banen og tage hele familien af sted til diverse sommeraktiviteter.

5 gode og gratis sommeraktiviteter for børn og voksne

 1. Mange byer sponsorerer gratis koncerter, film i parker og festivaler hele sommeren. Hold øje med Facebook og din lokale avis. Inviter andre venner med børn, så skal det nok blive en fest.
  Ved alle denne slags begivenheder kan du ende med at bruge penge, men du behøver ikke at bruge nogen. Tag madpakken med hjemmefra og nøjes med at deltag i de gratis aktiviteter, så behøves i slet ikke have pungen op af lommen.
 2. I skal have mad uanset hvad, men nogle gange kan ændrede installationer være det eneste, der skal til. Så tag på picnic i parken. Picnics kan være så udførlige eller så enkle som du kan lide.
 3. Tag en tur til stranden. Det er gangske gratis, og der er masser af plads at boltre sig på. De voksne kan nyde solen og det at slappe af, mens børnene kan lege i vandet og bygge et sandslot eller lignende.
 4. Tag på cykeltur og få en masse frisk luft og motion på samme tid. Det er en rigtig god måde at være sammen med familien på og samtidig få set og oplevet en hel masse. Tag eventuelt madpakke med på turen, så det bliver lidt mere som en udflugt.
 5. Det danske vejr er ikke altid til at regne med, så hvis det skulle blive regnvejr, så stabl en hjemmebio på benene med bland-selv-slik og en rigtig god familiefilm.

Older posts →