5 grunde til, at dine børn bør vokse op med hund

Der er faktisk rigtig mange gode grunde til, at dit barn bør vokse op med hund. Forskning viser, at kæledyr har en positiv indvirkning på dit helbred med færre angstsymptomer og lavere blodtryk. Men særligt dit barn kan drage store fordele af at vokse op med en hund.

Kæledyr kan fremme dit barns selvstændighed, styrke barnets selvværd og samtidig lære det at tage ansvar. Hunde er gode for alle mennesker – og det er uanset alder.

Vi har samlet 5 gode grunde til, at dit barn bør få fornøjelsen af at vokse op med hund i hjemmet.

1. En hund kan lære dit barn om ansvar

Det er ikke kun en dans på roser at have hund, og der er en masse sure pligter, som skal gøres hver eneste dag. Hunde har brug for regelmæssig motion, mad, vand, diverse pleje, træning – og selvfølgelig store mængder af kærlighed og opmærksomhed.

Hvis du fra start lærer dit barn at være med inde over disse pligter for sidenhen selv at tage mere og mere ansvar for hunden, vil dit barn få mulighed for at udvikle færdigheder, som senere vil gøre dit barn til en pligtopfyldende voksen.

Så selvom det måske kan være en kamp at få dine børn til at gå tur med hunden – så gør dem den tjeneste at tage kampen op og se, hvordan det senere bærer frugt og kommer til at gavne dem senere i livet.

2. Dit barn kan lære om livets cyklus

Dit barn vil med en hund få mulighed for at se en hvalp vokse sig stor og samtidig følge, hvordan den ændrer adfærd, personlighed og skiftende behov. Det kan være en helt uundværlig læring for dit barn. For når tiden kommer, og hunden er mæt af dage, vil dit barn lære endnu mere om livets helt naturlige gang. Det vil ruste dit barn til at kunne håndtere nogle af livets udfordringer.

3. Hunden vil være dit barns bedste legekammerat

En hund kan være den bedste trøst, en skulder at græde ud ved, en at fortælle om sin dag til eller simpelthen bare en legekammerat, der altid er klar på sjov og ballade. Leg spiller en fundamental rolle for dit barns udvikling, og det er gennem leg, at dit barn udvikler selvopfattelser, opbygger selvværd og samtidig lærer at udnytte alle fantasiens afkroge.

Her kan hunden være den ven, der altid er klar på at lege, samtidig med at den har en helt fantastisk tålmodighed – og det gør den helt perfekt til opgaven. En hund vil altid være klar på alle slags lege – uanset hvor fjollet, tosset eller kedeligt vi voksne synes det er.

4. En hund kan lære dit barn empati

Som du nok ved, har hunde en stor empati over for deres ejere. Hvis du er ked af det, vil din hund ikke vige fra din side – og det kan dit barn lære noget af. Børn lærer utroligt meget af bare at observere deres omgivelser, og her opfanger de generel sympatisk adfærd – også når det kommer fra din hund.

Og nogle børn er faktisk bedre til at læse et dyrs følelser, end de er til at aflæse andre menneskers følelser.

5. En hund kan hjælpe dit barn til at bearbejde følelser

Mange børn kan have svært ved at sætte ord på eller udtrykke deres følelser for voksne – og det kan være frustrerende for dit barn, hvis du ikke forstår, hvad han eller hun prøver at udtrykke. Det gælder særligt, når de føler sig ydmygede eller såret af en voksen. Her kan hunden være den trøstende skulder eller det lyttende øre og dermed dit barns trofaste ven i nøden.

Græder dit barn ikke foran venner eller søskende, kan det meget vel være, at han eller hun krænger sit hjerte ud over for jeres hund. I stedet for at grine, være uforstående eller forklejne barnets følelser, vil en hund blot være der – og det kan være en befrielse og stor trøst for dit barn.

You Might Also Like