5 tips til at forkæle din gravide krop

Er du gravid, skal du passe ekstra godt på dig selv. Og det er ikke nemt, hvis du allerede har en travl hverdag med familieliv, børn og arbejde, der skal passes. Men husk på, at det ikke bare er dig vel undt – det er også nødvendigt for både dig og dit ufødte barns sundhed. Læs med her, og få en række tips til, hvordan du kan tage dig godt af dig selv, din gravide krop og dit ufødte barn.

Skån din krop mod skavanker

Sover du dårligt om natten? Og døjer du med spændinger i nakke og lænd? Så kan en støttepude til gravide være ren selvforkælelse. Puden kan bruges på et hav af måder og aflaste din krop lige nøjagtig der, hvor den er mest presset. Læg den mellem knæene, lad den omkranse hele din krop, eller sov med den som en anden krammebamse.

Prioriter motion i hverdagen

Selvom du er gravid, og din krop bliver presset til det yderste, er det stadig en god ide at dyrke motion. Svømning er en meget skånsom motionsform, og den passer perfekt til enhver gravid krop. Du kan nemmere give den gas i vandet, idet vandet hjælper med at holde din vægt oppe, og du på den måde ikke overbelaster kroppen på nogen måde.

Få din mand eller din mor til at hente børnene et par dage om ugen, så du i stedet kan tage i svømmehallen og gøre noget godt for dig selv og din gravide krop.

Lyt til din krop – og tag en pause

Det er ikke mærkeligt, at du er mere træt, end du plejer at være, når du bærer på en gravid mave. Din krop er på hårdt arbejde, og når du føler dig træt og udmattet, er det dens måde at fortælle dig på, at du har brug for en pause. Det er ingen skam at smide dig på sofaen, når du kommer hjem, og servere rugbrødsmadder eller havregrød for ungerne til aftensmad. Det er vigtigt, at du lytter til din krop, og tager de nødvendige hvil og pauser, som du har brug for for at klare dig gennem dagen.

Spis sundt og varieret

En sund kost giver dig mere energi – også selvom dine cravings fortæller dig, at du skal fråde hotdogs, chips eller noget helt tredje. Forsøg så vidt muligt at modstå dine lyster ved at tænke på, at det gør din gravide krop og baby godt, at du spiser sundt og varieret. Drop tanken om, at det feder (du er jo alligevel større, end du plejer at være, og kommer til at tage så rigeligt på under din graviditet), men fokuser i stedet på, hvad der er godt for dig og baby.

Husk at glæde dig

Selvom det langt fra er lutter lagkage at vente sig, så hold gejsten oppe. Glæd dig over, at du er en af de heldige, der kan blive gravide, og tænk på, at du bærer rundt på et lille nyt menneske. Det er et vidunder – og det er kun en kort periode af dit liv.

Held og lykke med din graviditet!

You Might Also Like