Børn med i bilen: Har du styr på reglerne?

Har du et eller flere børn, har du sikkert bagsædet spækket med sikkerhedsgodkendte Besafe autostole eller andre gode og sikre autostole. Men har du egentlig helt styr på, hvordan reglerne er, når du skal have dine egne eller andre børn med ud at køre? Vi giver dig her i artiklen et overblik over reglerne for, hvordan du skal forholde dig til at have børn med i bilen.

Må dit barn sidde på dit skød, hvis der er en god grund til det?

Nej, det må dit barn aldrig. Selv et helt lille spædbarn, som bliver kørt hjem fra fødegangen sammen med sin mor og far, skal være spændt fast i en alderssvarende autostol. Det koster både en bøde og et klip i kortet, hvis du ikke sørger for at følge reglerne og spænde dit barn retmæssigt fast i bilen. Så hvis ikke alene spørgsmålet om sikkerhed afholder dig for at gøre det, så kan det være, at det lovmæssige aspekt kan afskrække dig.

Hvornår må dit barn sidde på en selepude?

Der er ikke en decideret aldersgrænse for, hvornår dit barn må sidde på en selepude. Det giver sig selv, at dit barn skal have en vis alder for, at det overhovedet vil kunne sidde selv på en selepude, men derudover er der ikke noget lovmæssigt krav i forhold til en aldersgrænse.

I forhold til sikkerheden er én ting dog sikker. Des længere tid du kan få dit barn til at sidde i en autostol med ryg, des bedre. Det er mere sikkert at sidde i en autostol end på en selepude. Uanset hvor gammelt dit barn er. Men der vil nok komme et tidspunkt, hvor dit barn ikke længere vil sidde i en autostol – og tidspunktet kommer nok tidligere med barn nummer to eller tre i søskendeflokken. Og så er det naturligvis bedre at introducere dit barn for en selepude end at lade det sidde selv i bilen.

Hvad så hvis bedstevennen gerne vil med hjem fra børnehave?

Der er en regel, der går på lejlighedsvis kørsel. Står din søn og tripper, når du henter ham i børnehaven, fordi han gerne vil have sin bedste ven med hjem til en legeaftale, behøver du ikke sige nej, fordi du ikke har en ekstra autostol eller selepude med i bilen. Du må godt have et barn med i bilen så længe, at der er tale om lejlighedsvis kørsel, og det ikke er noget, som du gør på beregning hver eneste dag.

Her skal du dog være opmærksom på, at du skal lade dit eget barn bruge autostolen og lade det andet barn undvære. Ellers kan du få en bøde for ikke at have en autostol i bilen til dit eget barn.

You Might Also Like