Indret børneværelset til både barn og forældre

Når vi forestiller os et børneværelse, er der rigtig mange af os, der ser et pangfarvet, skræmmende rod i hovedet. Et regnbuefarvet gulvtæppe, gule vægge, en skrigrød seng og en masse, larmende, støjende og irriterende legetøj.

Men i en tid, hvor indretning og interiør fylder mere og mere, er det også naturligt, at børneværelset skal være behageligt for både mor, far og barn.

Vælg farver med omhu

Farvepaletten i et værelse er noget af det, der kan gøre den største forskel. Babyer elsker primærfarverne, men det gør mor og far typisk ikke. Hvide eller cremefarvede vægge er altid en god start, og så kan I få nogle af primærfarverne ind på andre måder.

Det er en fin idé at have et tema, hvor farver går igen. Det behøver ikke være afhængigt af køn, men en klassisk løsning til drengeværelset er selvfølgelig grønne og blå farver, lyserøde og gullige farver til pigerne. Men gør, som I har lyst – det er jeres hjem.

Sørg for masser af lys – og mulighed for at gøre det mørkt

Lysindfaldet i et rum kan gøre en markant forskel på både humør og æstetik, men også hvor stort værelset ser ud. Men det er også vigtigt, at der kan lukkes af for lyset, så dit barn kan sove på de lyse sommernætter.

Et par gode mørklægningsgardiner skulle gerne kunne løse alle problemer. Og ellers sørg for godt med lys om dagen.

Hvis I har et større barn, som er bange for mørke, kan et natlys være en rigtig fin løsning. Natlyset sidder i en stikkontakt og lyser let, så barnet har lidt at se på, hvis han eller hun vågner om natten. På den måde kan I måske undgå et barn, der kommer ind hver nat på grund af mørkeræd.

Køb enkle ting

I kan muligvis tænke, at det bliver for kedeligt med alle mulige cremefarver i dit hjem. Men husk på, at det værelse lynhurtigt bliver fyldt med alverdens farvet legetøj.

Mærker såsom Sebra laver alt fra flotte senge til yndigt legetøj, som vil passe godt til ethvert baby- eller børneværelse.  Enkle møbler, rene linjer og den klassiske, nordiske stil er fantastisk til børneværelser. Så skal I ikke bekymre jer om, at regnbuefarvede klodser vil clashe med indretningen.

You Might Also Like