Indret et lille, skønt børneværelse med plads til leg

Børneværelset skal være et frirum, hvor de små kan trække sig og finde plads til sjove og skøre lege sammen med kammerater og søskende. Inden du får set dig om, er dine børn voksne og skal måske overtage familievirksomheden. Derfor gælder det om at indrette et skønt børneværelse, hvor der er masser af rum til netop at være børn. Men måske har børneværelset kun få kvadratmeter? Det er der heldigvis råd for.

Få her gode tips til, hvordan du kan indrette et hyggeligt, funktionelt og sjovt lille børneværelse, der sikkert vil falde i dit barns smag.

Byg-selv seng

Det kan virke som noget af et projekt at finde træ, hammer og skruer frem for at bygge et møbel. Men hvis du selv, eller en du kender, er fingersnild, kan det virkelig betale sig at bygge selv.

Særligt sengen kan være en god idé selv at designe og bygge. Byg gerne en stor seng med plads til en stor madras og skuffer eller hylder under. På den måde får du nemlig masser af opbevaringsplads under sengen, som ikke tager plads andre steder i rummet. Her kan du gemme legetøj, tøj og bøger, så de ikke roder på gulvet – det kan nemlig hurtigt virke kaotisk i et lille rum. Og det er let for dit barn at finde legetøj frem fra udtræksskuffen.

Byg også gerne sengen tilpas bred, så der er en lille siddeplads ved siden af sengen. Her kan du sætte bøger, så står de klar til godnathistorietimen ved sengetid. Og den store madras indbyder desuden til hyggelige sleepovers med venner og veninder.

Klap op og ned

På små børneværelser skal der tænkes kreativt. Gå derfor gerne efter et klapbord, som kan klappes op og ned alt efter behov. Det er en smart måde at udnytte pladsen, for hvis der ikke er særlig meget gulvplads, gælder det nemlig om at udnytte vægge og kubikmeter i stedet.

Klapbordet kan hægtes fast på væggen, når den står på leg på gulvet, og den kan klappes ned, når det er tid til at tegne, skrive eller på anden måde være kreativ. Fordelen ved klapbordet er desuden, at der kan sidde en på hver side af bordet – det skaber en hyggelig stemning, når du og dit barn eller dets venner kan sidde overfor hinanden i stedet for ved siden af hinanden.

Hæng kurve og børnekunst på væggen

Hvis pladsen er trang, gælder det som sagt om at udnytte højderne i rummet. På et børneværelse med plads til leg, er der også masser af legetøj. Og det skal naturligvis have en plads, når det ikke bruges. Mangler du derfor opbevaringsplads til legetøjet, hvorfor så ikke bruge kurve til legetøj på væggen i stedet? Så optager de kubikmeterne frem for kvadratmeterne. Kurvene på væggen kan give et sjovt og finurligt look, samtidig med at de er praktiske.

Lav eksempelvis en kunstvæg ud af det, så kurvene fungerer som en del af indretningen, og miks gerne med billeder af dit barns egne kreationer. Det er en god måde at inddrage dem i indretningen, så de også har sat deres eget personlige præg.

Maling med plads til kunstnerisk udfoldelse

Hvis du godt kunne tænke dig lidt farve på væggene, kan det være en idé at male én af væggene – enten hele væggen eller halvdelen. Maler du kun halvdelen, skal du sørge for at male den nederste del i den mørkeste farve, ellers kommer det til at tynge i rummet.

Elsker dit barn at male, hvorfor så ikke male væggen med tavlemaling? Så sparer du pladsen til en gulvtavle. Er dit barns yndlingsfarve grøn, kan du bruge grøn tavlemaling. Du kan også finde tavlelak i rød, gul eller blå, hvis det giver rummet et bedre udtryk i forhold til det øvrige farvespil. Det behøver nemlig ikke være sort, der hurtigt kan give værelset et dystert look – og det er ikke at foretrække i et lille rum, som har sparsomt med plads.

Med tavlemaling på væggen får du både en kreativ funktion og et smukt look – og der er ikke mindst plads til masser af sjov og leg.

You Might Also Like