Sådan hjælper du dit barn til en god nattesøvn

Søvn er altafgørende for, at dit barn trives, og at det udvikler sig i en sund retning. Men det kan være nemmere sagt end gjort at sørge for, at dit barn er veludhvilet hver morgen, og at det får alt den søvn, som det har brug for. Der skal nemlig mere til end en blød og dejlig babydyne og en godnathistorie.

Her i guiden får du en række gode råd, der kan hjælpe dit barn til en sød og rolig nattesøvn.

Forkæl dit barn med faste sengetider

Dit barn er ikke nødvendigvis enig, men faste sengetider er faktisk noget af det allerbedste, som du kan give dit barn. Mange børn har et stærkt indre ur, og der skal ikke meget til for at lave kuk i deres søvnrytme. Putter du dit barn på samme tid hver aften, bliver det nemmere for dit barn at finde ro, da kroppen og hjernen er indstillet på, at nu er det sovetid.

Rutiner giver tryghed

Gør det samme hver eneste aften, inden du lægger dit barn i seng. Rutiner er lig med tryghed for dit barn, og det elsker forudsigeligheden i, at det ved, hvad der skal ske. En god rutine kan eksempelvis være at bade dit barn efter aftensmaden, få nattøj på, børste tænder og derefter hygge med en god historie i sengen.

Gear ned inden sengetid

Hvis der er for meget fart på inden sengetid, kan det være svært for dit barn at finde ro. Forsøg derfor så vidt muligt at holde jer til de stille aktiviteter lige inden sengetid. Og har dit barn svært ved at falde ned efter en lang dag, så tilbyd hellere at se en halv times godnatfjernsyn sammen eller gå en lille aftentur end at spille fodbold i haven eller at lege vilde fangelege.

Tag dig god tid til putningen

Puttetid er lig med hyggetid. Her har dit barn dig helt for sig selv, og det elsker, hvis du tager dig god tid til at snakke lidt og hygge ved sengekanten. Læs en alderssvarende bog for dit barn, snak lidt om bogen sammen og slut af med at synge dit barns yndlingsgodnatsang. Vis dit barn, at du har al tid i verden til at putte det – det er den bedste måde at blive sendt afsted til drømmeland.

You Might Also Like