God weekend med en æblekageopskrift
Weekenden nærmer sig, og i min verden betyder det (udover at sove længe, slappe af og have god tid) lækker mad og ikke mindst kage. Jeg vil derfor dele en opskrift med jer, som er et hit i min familie, og som ungerne både elsker at hjælpe med at lave og at spise bagefter. Og gider de ingen af delene, så laver du den bare selv – og så er der mere kage til dig
Lækker weekend-æblekage
Ingredienser:
250 g rigtig (blødt) smør, 250 g rørsukker, 4 æg, 250 g mel (fuldkornsmel eller spelt kan sagtens bruges), 1 tsk. bagepulver, 4 tsk. vaniljesukker, 7-8 modne og søde æbler, 3 tsk. kanel blandet med 5 spsk. rørsukker.
Tænd ovnen på 180 grader. Beklæd en springform på ca. 28 cm med bagepapir (eller brug en form der har nogenlunde samme rumindhold. Skræl æblerne, fjern kernehuse og skær dem i forholdsvist tynde skiver. Pisk smør og sukker grundigt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Bland mel med bagepulver og vanilje og bland det forsigtigt i smørmassen. Læg halvdelen af æbleskiverne i bunden af formen og drys med halvdelen af kanelsukkeret. Hæld dejen over og læg resten af æblerne over og drys med resten af kanelsukkeret. Bag timen i ca. 1 time og 10 minutter, men mærk gerne løbende efter med en gaffel. Hvis du ændrer form, kan det ændre bagetiden.
Mmmmm, så kan weekenden godt komme os i møde, god weekend og god kagebagning.